Vajnež

Včeraj sva z Igorjem smučala v Medvedjem dolu. Vremenarji so napovedovali pomladne dnevne temperature zato sva načrtovala zgodnjo pot proti Avstriji. Ker pa se je ura ravno prestavljala na poletni čas in ker se je telefon odločil, da tokrat pač ne bo samodejno prestavil ure sem poskrbel da sva krepko zamudila plan :)

Iz spodnjega parkirišča sva se povzpela do melišč pod Stolom potem pa desno proti Vajnežu. Nekaj minut pred nama se je iz Celovške koče usula večja skupina smučarjev z istim ciljem kot midva, nekaj pa jih je že bilo v levi grapi proti sedlu (kjer se vzpenja večina tistih, ki želijo na Vajnež). Tudi sonce je že precej odtalilo to pobočje zato sva se raje usmerila v eno izmed grap, ki vodi na greben med obema Stoloma od tam pa po grebenu na Vajnež. Z vrha pa sva se spustila nazaj v sedlo in po levi grapi v dolino.

Kaže da se bo dalo v hribih letos še kar nekaj časa dobro smučati – snega je namreč na severnih pobočjih še veliko. Le dovolj zgoden je treba biti. Sredi dneva se z prisojnih pobočij vse pogosteje valijo plazovi južnega snega.

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.