Vzhodna liga

Vzhodna liga je prvenstvo v športnem plezanju, namenjeno mlajšim kategorijam. Cilj prvenstva je približati tekmovalno vzdušje najmlajšim tekmovalcem, torej tistim, ki se še niso srečali z aktivnim treningom in tekmami, za kasnejši lažji prehod na tekme državnega prvenstva.

No, ta cilj je drugotnega pomena. Glavni cilj je predvsem zabava in prijetno tekmovalno vzdušje brez večjih stresov za otroke. Pleza se v težavnosti, na “flash” in z varovanjem od zgoraj. Prvi del smeri je navadno lažji, tako da se tekem lahko udeleži pravzaprav vsak, ki obiskuje kakršnokoli plezalno šolo, tudi popolni začetnik.

Plezalni klub Martinček Radlje je v letu 2012 že drugič organiziral tekmo Vzhodne lige. Glede na pozitivne komentarje po tekmi smo se ponovno izkazali kot odličen organizator.

Kako je bilo lani?

Plezalni Klub Martinček je v soboto, 3.3.2012 v Športni hiši Radlje, drugo leto zapored zelo uspešno izpeljal tekmo Vzhodne Lige. Tekmo je obiskalo več kot 400 obiskovalcev, od tega 176 mladih plezalk in plezalcev. Ker je tekma potekala cel dan so vzporedno potekale tudi dodatne dejavnosti, ki so obiskovalcem popestrile čas med samo tekmo. Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli diplome z medaljo, za ostale tekmovalce pa so bile izžrebane nagrade.

Rezultati >>
Galerija fotografij >>

Letos?

Letos bomo že tretje leto zapored organizirali tekmovanje v športnem plezanju namenjeno mlajšim kategorijam. Gre za največjo športno prireditev za otroke v Radljah, bili smo izbrani med 5 klubi z vzhodnega dela Slovenije.

Datum: 09.03.2013 | sobota | 8:30 – 18.00 | Športna hiša Radlje | Razpis | Prijave

Več informacij lahko najdete na www.climbers.si in www.pk-martincek.net.