Tečaj športnega plezanja za odrasle

Ideja, ki je v Plezalnemu klubu Martinček zorela precej časa, postaja realnost. Glede na porast zanimanja za športno plezanje oz. plezanje nasploh, smo se odločili, da tudi mi v Radljah ob Dravi organiziramo tečaj športnega plezanja, ki ga bodo vodili naši inštruktorji in vaditelji športnega plezanja z veljavno licenco.

Tečajniki bodo seznanjeni z vrvno tehniko in vsem potrebnim znanjem, ki ga potrebujejo za samostojno in predvsem varno udejstvovanje na področju športnega plezanja.

V mesecu maju in juniju bomo v 40 urah skupaj prehodili pot, na kateri ne bo manjkalo izrazov kot so štrik, grif, štant, »navija me« ipd. Vljudno vabljen/a, da se nam pridružiš! Prostora je za največ 12 udeležencev. Poskrbeli bomo za vso potrebno opremo, potrebuješ le športna oblačila in obilico dobre volje.

 

 

Okvirni načrt usposabljanja je sledeč:

  • ZGODOVINA ŠPORTNEGA PLEZANJA, PLEZALNA OPREMA IN TEORETIČNE OSNOVE
  • PRVA POMOČ
  • VOZLI
  • VAROVANJE, PLEZANJE Z VAROVANJEM OD ZGORAJ, PLEZANJE V VODSTVU
  • PREVEZOVANJE
  • SPUST PO VRVI
  • PRAVILNO POSTOPANJE V PRIMERU NEVARNEGA VSTOPA V SMER
  • OSNOVE TEHNIKE ŠPORTNEGA PLEZANJA IN TRENINGA ŠPORTNEGA PLEZALCA

Tekom tečaja bo osnovna literatura spodnja skripta, izdana pod okriljem Komisije za športno plezanje, ki je organizirana v okviru Planinske zveze Slovenije:

http://ksp.pzs.si/UserFiles/File/SP1/Sportni_plezalec(1).pdf

Obdelane bodo vse tematike, ki so zajete v omenjenem gradivu, tečajnikom pa bo posredovana tudi dodatna literatura. Seveda smo na voljo tudi za vse informacije v zvezi z morebitnim nakupom lastne opreme. Tečaj bomo zaključili z izpitom in z nazivom »pripravnik športnega plezanja«.

Predviden pričetek tečaja: ponedeljek, 8. 5. 2017, ob 18.00 (lokacija: Športna hiša Radlje ob Dravi)

Zaključek tečaja: druga polovica junija 2017

Tečaj bomo na začetku izvajali v Športni hiši Radlje ob Dravi ob ponedeljkih in četrtkih popoldne (približno 2-3 ure) in po skupinskem dogovoru tudi en dan tekom vikenda. Predvidoma bomo obiskali plezalni center v avstrijskem Wolfsbergu, naravno plezališče Kalvarija v Radljah ob Dravi in avstrijska plezališča Labot (Lavamünd) ter Železna Kapla. Naše popotovanje bomo zaključili z obiskom enega izmed večjih slovenskih plezališč, ob dogovoru in interesu je možen tudi dvodnevni plezalni tabor.

 

Več informacij: info@pk-martincek.net ; Facebook: Plezalni klub Martinček

Lep Martinčkov pozdrav,

Igor Lauko, inštruktor športnega plezanja

Blaž Štruc, vaditelj športnega plezanja

Andraž Plošnik, vaditelj športnega plezanja

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.