[Slovenska treking liga] Škofjeloški treking

V soboto 23.03.2013 sem se udeležil prve tekme Slovenske treking lige – Škofjeloški treking.

Obetala se je zelo močna tekma saj je bilo na seznamu pred prijav rekordno število udeležencev, končna številka se je ustavila pri 240. Dokončno se je tekmovanja udeležilo cca. 200 tekmovalcev. Upam, da bo na naslednjem treku še več Martinčkov.

Uf, če se bi tole ponovilo na Martinček treku bi bilo res super :-)

No pa začnimo na začetku… na tekmo smo se skupaj odpravili Vasja Jerčič, Jernej Plankelj (oba iz Velenja) in jaz. Najprej rutina, vstajanje ob 4:15, hiter zajtrk (kava + par kosov kruha z medom), WC, pakiranje, WC, oblačenje, WC 8-O …. Jutranja nervoza pač. Pa v avto in gasa v Velenje pobrat sotrpina.

Dobili smo se pred hotelom Razgoršek in že smo leteli po avtocesti cilju oziroma startu naproti. Obetal se je hladen vendar vsaj dopoldne jasen dan, odličen za tek.

Start se je tokrat prestavil iz Svetega Andreja na drug hrib z imenom Križna gora in teh hribov imajo tam še zeloooo veliko, tako da bo v prihodnjih letih verjetno še kaka sprememba lokacije iz strani organizatorja.

Na hitro smo opravili z administrativnim delom (prevzem številk, perforacijskega kartončka, karte in roadbook-a), se oblekli, opravili z opisom proge s strani organizatorja, ter že čakali na start.

Čakanje na start…

Kot je bilo pričakovati je bil začetni tempo, kot na sprintu na 100m, zato sta poskrbela Župančič in Hribar, tako da se je skupina že do KT1 raztrgala.

KT1 je bila na sedlu na nasprotnem hribu, najbolje je bilo ubrati pot na okoli, od KT1 do KT2 pa so se razgubili še ostali in ostal sem sam. Tukaj sem šel kar dobro, mnogi so šli preveč  vzhodno. KT3 ni bilo težko najti, do KT4 sta bili dve poti direktna (strma) in malo manj strma z več snega, izbral sem slednjo. Do KT5 sem samo sledil vlaki, ki je prečila nekaj grap. Od KT5 do KT6 pa sem naredil prvo večjo napako. Optimalna pot v danih razmerah (sneg), je tukaj bila kar cesta do Selc, jaz pa sem se odločil za vlako po severni strani, ki me je pripeljala višje ob potoku Kobivnik od tam sem nameraval prečit po grebenu do KT6, izbira je bila slaba saj sem naletel na velike količine snega in sem napredoval zelo počasi, pa še grapa po kateri sem želel priti na greben je bila strma in zasnežena. Tako da sem opustil ta plan in šel po cesti do Selc in od tam naprej proti Kališču, ob prvi priliki sem presekal na greben in naprej do Sv. Križa, kjer se je prvič pokazalo sonce in prelep razgled.

Od KT6 do KT7 sem krenil kar čez Rožnik in Sleme sicer je bilo zasneženo vendar uhojeno, tako da neke velike izgube časa ni bilo. Na KT7 je bil postrežba z Cocacolo in keksi. Od tu naprej sem sledil markirani planinski poti do KT8 Sv. Mohor in naprej do KT9. Od KT9 sem na sedlu sekal in prešel na spodnjo markirano pot in ji sledil naprej do KT10. Pri iskanju KT11 (hrib Kovk)pa sem naredil naslednjo napako in sicer sta tam levo ob markirani poti dva hriba. Ko sem se vzpenjal na Kovk sem nekak dobil občutek, da nisem na pravem in sem začel tuhtati kart in tavati na okoli…. Pa še malo, pa še malo no in ko sem končno našel KT je minilo kar nekaj časa. Med tem so me prehiteli trije tekmovalci Rok Erjavec, ter domačina Domen Derlink in Jože Kordiš. Dohitel sem jih do KT13. Ostal je še samo vzpon do KT14, nekaj časa sem še sledil Erjavcu nato pa je on na strmini potegnil jaz pa nisem imel več kaj dodati :cry:  (ples okoli Kovka me je zje… :evil: ).

Na cilj sem prišel kot 8., za traso dolgo 40,37km sem porabil 5h 20min 30 sec, nabralo pa se je cca. 2000vm.

Pohvala Vaitapujevcem za odlično organizacijo in postrežbo med tekom in na cilju!

Sled si lahko podrobno ogledate tukaj: http://connect.garmin.com/course/3132228

Rezultati: http://www.treking.si/info/info/info/prijava/root/skofjeloski-treking-2013/rezultati

Galerija: http://www.treking.si/info/info/info/prijava/root/skofjeloski-treking-2013/galerija

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.