Ribnica na Pohorju

Začetek junija je tokrat rezerviran za Koroški treking. Ta se, po 3 uspešnih epizodah v okolici Mute, letos seli v zavetje Pohorskih gozdov v Ribnico na Pohorju.

Ribnica na Pohorju je turistično izjemno hitro rastoče naselje na severni strani Pohorja. Staro jedro kraja, nad katerim je soseska novih hiš, se je razvilo okoli župnijske cerkve sv. Jerneja. Kraj se v starih listinah prvič omenja leta 1266 kot Reyvinich v posesti benediktinskega samostana Št. Pavla iz Labotske doline.
V preteklosti so se prebivalci ukvarjali z gozdarstvom, žganjem apna, mlinarstvom in živinorejo. Še prav posebej je bil kraj znan po steklu, ki so ga iz tukajšnjih glažut prodajali celo v Italijo. Ta dejavnost je na prehodu iz 19. v 20. stoletje propadla.

Danes je kraj izrazito usmerjen v razvoj turizma. Smučišče v Ribnici in na Ribniški koči razveseljuje obiskovalce pozimi, poleti pa ja v okolici nešteto možnosti za aktivnosti v naravi ali za prepuščanje kulinaričnim užitkom.

Aktivna kategorija bo tokrat spoznavala bogato zgodovino kraja. Za tiste, ki bodo nekoliko manj tekmovalno razpoloženi bo na voljo tudi vodnik, ki vas bo popeljal po trasi.

Pohodniki bodo poleg lokalnih znamenitosti deležni tudi prave Pohorske divjine. Skriti potočki, grape, slikovite gozdne poti, značilen greben Pohorja,… Vse to vas čaka na slabih 20 kilometrih.

Ultraši bodo tokrat spoznali dobršen del vzhodnegadela Pohorja. Proga se bo dotaknila skoraj vseh znamenitosti, ki jih je moč najti na tem območju.
Upamo si trditi, da je Ribnica na Pohorju pravi biser. Pridite in se prepričajte, da se ne motimo!

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.