Začenjajo se Martinčkovi večeri 2012/13!

Ika GolobNovo serijo Martinčkovih večerov začenjamo visoko nad morjem. Letos je ekipa Koroških alpinistov dosanjala sanje svojih predhodnikov – uspelo jim je izpeljati prvo Koroško alpinistično odpravo na osemtisočak. Vztrajnost in odlična pripravljenost je bila poplačana s kančkom sreče in ravno prav lepega vremena ob naskoku na vrh. Tako je kar 5 od 7 članov odprave stopilo na vrh Broad Peak-a (8051 m).

Eden izmed članov odprave je tudi gost prvega Martinčkovega večera v novi sezoni. Ludvik Golob – Ika je rojen leta 1976, član PD Prevalje, alpinist  Alpinističnega kluba Ravne na Koroškem in Koroškega alpinističnega kluba. Do sedaj je v 18  letih opravil preko 450  plezalnih vzponov v skali, snegu, ledu in alpinističnih spustov z smučmi v Sloveniji, Evropi, Južni Ameriki, Severni Ameriki, Kavkazu, Afriki. Član treh  himalajskih odprav;  Broadpeak 2007,  Shishapangma 2011 in Broadpeak 2012.

Vabljeni v sredo 28.11.2012 ob 19:00 v prostore Mladinsko kulturnega centra Radlje (MKC) na predavanje Ludvika Goloba – Broad Peak.

Prireditev je brez vstopnine!

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.