Velebit Ultra Trail 2014

Bo že držalo, da se plazilci na Velebitu odlično počutimo. Kako bi drugače Martinčki tako odlično nastopili na eni najtežjih 100km trail tekem v širši okolici? 2. mesto Marka in Katje, 6. Mateja ter 24. in 25. mesto Roka in moje malenkosti se slišijo že skoraj neverjetno.

V soboto 21.6. in nedeljo 22.6. je v okolici Starega grada (Paklenice) potekalo 12. Velebit ultra trail tekmovanje. Tekmovalci smo se preizkusili na 4 različnih dolžinah -  najdaljša, kraljevska trasa nanese preko 100km dolžine in 6350 m vzpona. Vreme je bilo za razliko od lanske nevzdržne vročine tokrat odlično. Ne prevroče ne prehladno, pa še veter je poskrbel za ventilacijo. Že pred tekmo se je vedelo da bo tokrat šlo zares hitro. Na štartni listi je bilo nekaj velikih imen ultra tekaških preizkušenj. Kljub temu, da je bila proga letos za dobro uro in pol daljša (k temu je potrebno dodati še 400vm vzpona in prav toliko spusta) je zmagovalec krepko popravil lanski rekord. Ampak tudi mi imamo svojega zmagovalca. Marko Prot je za seboj pustil skoraj vse tekmovalce in se s časom 16:11:58 in z 2. mestom dokončno zasidral med najboljše ultraše v širši okolici. Matej, ki je svoj lanski rezultat popravil za celih 9 ur, je prišel v cilj skupaj z 5. uvrščenim a mu na koncu športno prepustil uvrstitev. Katja je na sicer krajši a prav tako zahtevni trasi osvojila odlično 2. mesto. Roku je bila to prva 100km tekma. Opravil jo je suvereno, skupaj sva zasedla 25. oz. 26. mesto. Četitke vsem nam! ;)

Bilo bi nespodobno Paklenico zapustiti brez vsaj ene preplezane smeri zato sva z Vladom v torek preplezala Karamara Sweet Temptation (6a+, 110m).

Hvala vsem članom spremljevalne ekipe (Klara,  Ana, Nina, Janja, Vlado, Zala, Julija, Žana, Jaka) za navijanje in nego po tekmi ;)

Velebit UT 2015 se vidimo!

Rezultati 100km >>
Rezultati 27 km >>
Galerijja 1 >>
Galerija 2 >>

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.