Velebit treking 2013 (“Paklenica po tekaško”)

No, pa smo končno dočakali petek 21. junija, ko smo se 10 odraslih, 3 otroci in 1 kuža odpravili na misijo Paklenica z namenom, da se pet članov odprave udeleži Velebitskega trekinga 2013, ostala odprava pa poležava na plaži in uživa!

Cilj vsakega našega tekmovalca je bil preživeti Velebit in ne srečati oziroma ne naleteti na medveda, volka, modrasa ali stopiti na mino. Vse našteto jim je tudi uspelo, jupi!

V soboto 22 junija ob 5ih zjutraj so se Marko Prot, Jani Marn, Matej Končnik in Anže Boh podali na tekmo Velebit ultra trail 2013, kjer jih je čakala 100km razdalja s 6000m pozitivne višinske razlike.  Treking so vsi več kot uspešno končali z vrhunskim rezultatom. Od 90ih udeležencev na startu so na cilj pritekli na  6. mestu ( Marko in Jani) s časom 18ur in 41min in na 35. mestu ( Matej in Anže) s časom 24h in 43 min!

Ekipa pred startom

Vse čestitke gredo tudi  Katji Č. Rac, ki se je v soboto ob 7ih zjutraj podala na tekmo po  Velebitu z 27km razdaljo in 1800m pozitivne višinske razlike in  jo v močni konkurenci 53-tih tekmovalk na startu, končala na odličnem 5. mestu ter za las zaostala za najboljšimi. Na cilj je  prispela po  5h in 38min in to z nasmeškom na obrazu!

V času tekme smo naše nastopajoče tekače ves čas spodbujali in bodrili pa čeprav le prek sms-jev, saj organizator ni dovolil kakršne koli pomoči s strani domačih! S plaže pa je naš pogled tu pa tam pobegnil na mogočni Velebit z upanjem, da se naši junaki dobro borijo s kilometri in vročino!

Kot nam je že v navadi smo na cilju ponovno bili daleč najbolj glasni navijači!

Upam, da misijo Paklenica še kdaj ponovimo!

Pred vami dragi trekerji pa  kapo dol!

ZA FOTOGRAFIJE KLIKNI TUKAJ

 Lep pozdrav,

Klara Klemenc

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.