Stene nad Vipavo

Teden dni nazaj sem zapisal, da si želim v kratkem ponovno plezati v steni Gradiške ture nad Vipavo. Želja se mi je karseda hitro uresničila, saj sva z Rokom včeraj v jutranjih urah že premetavala vrv pod Stebrom. Nekaj raztežajev je hitro minilo in že sva stala na vrhu smeri in uživala v lepih razgledih.
Po pregledu vodnička sva se ob sestopu mimogrede odločila še za smer Dvojna zajeda, katero sva preplezala v dveh raztežajih in izstopila na vrh sektorja Luska. Sumila sva, da sva v vodničku nekaj spregledala, saj sva po prvem zelo lepem raztežaju po zajedi pričakovala še en podoben raztežaj, ki pa ga žal ni bilo videti. Doma sem ugotovil, da bi se morala spustiti nazaj skoraj na vstop smeri in preplezati raztežaj nekoliko bolj desno. Pa drugič.

Za konec sva se lotila še Skritega raza z levo vstopno varianto in sestopila proti vrhu Oltarja, kjer sva se razgledala glede poteka še nekaterih smeri. Okrog pol tretje popoldne sva že srebala vsak svoje pivo v gostilni ob parkirišču in pogledovala proti stenam, nad katerimi so na oblačnem nebu uživali zmajarji in padalci. Strinjala sva se, da sva lepo izkoristila dan in da Martinčki v te stene še pridemo.

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.