Postlerweg – Röthelstein

Danes smo zadeli eno izmed redkih lukenj lepega vremena zadnje čase in se odpravili plezati v Graško pogorje. Kot primarni cilj smo si zadali smer Postlerweg (~350m, IV+) v Röthelsteinu. Po prvotnih orientacijskih problemčkih smo končno našli klin z obročkom, ki nakazuje pričetek smeri, ob njem pa trojno navezo Avstrijcev. Takoj za nami prispeta še dva plezalca, kar je nakazovalo na to, da je smer res precej priljubljena.

Na vstopu smo nekoliko mencali in premlevali, če ne bi morda preplezali kaj drugega, na koncu smo se vseeno držali prvotnega plana.

Smer kot celota ponuja zelo dobro skalo in uživaško poplezavanje, deloma med drevesi in drugo zelenjavo :) . Detajli so precej lepi, prav tako razgledi. V naši smeri smo srečali tudi gospo, ki je smer solirala. Še enega solista opazimo tudi v sosednji »petici«. Vsekakor zanimivo za ogled.

Do vrha smeri oz. stene smo se prebili tekoče in brez problemov, ob sestopu pa načrtovali še kakšno smer v eni izmed bližnjih sten. Žal nas je izpod Kugelsteina pregnalo oblačno vreme in prve deževne kaplje.

Smer smo preplezali v navezah Blaž-Nace in Anže-Rok.

Galerija slik>>

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.