[Poročilo] 6 ur Barnika 2015

Fijuv….kje začeti..?

No vsaj jaz sem imel po sobotni uživanciji delovno nedeljo, ki pa je minila kot bi trenil, saj so misli še vedno begale nazaj na soboto in Barnikovo strmino.  Oh, ko bi tako ostalo še celi teden bi bilo super :-) . Enostavno enkratno je bilo, zgoraj toplo in sončno s prekrasnim razgledom na dolino prekrito z meglo. Ko sem se spuščal v dolino in so se mi iz megle počasi izrisovale postave, ki so počasi dobivale podobo in ime, sem si mislil »To je to Barnik« :-) .

 

Skratka bili smo zelo veseli ponovno videti toliko veselih obrazov, ki jim strmina, megla in hladnejše vreme v dolini ni prišlo do živega. Seveda se je bilo malo težje odločiti, kaj obleči, saj je bilo vreme na vrhu prav kičasto. Verjetno je tudi to razlog , da nismo opravili še več vzponov, saj smo se na vrhu preeedoolgoo zadrževali :-) .

Tja.., zadrževali pa se nismo le na sončku, ampak tudi ob zelo dobro obloženi mizi v koči spodaj. 100x hvala vsem, ki ste si vzeli čas in spekli vsa ta nesramno dobra peciva in dobrote. Hvala tudi Anžetu in Janji, ki sta poskrbela, da smo se na koncu še pošteno okrepčali.

Kljub vsemu je bilo letošnje dogajanje na Barniku rekordno, tako iz vidika udeležbe, kot iz vidika doseženega:

 • Sodelovalo je 44 pohodnikov in tekačev
 • Zmogli smo 189 vzponov
 • Nov ženski rekord znaša 7 vzponov, BRAVO ANDREJA HELBL
 • Izenačen moški rekord 10 vzponov (Matej Končnik 2014 in Silvo Pšeničnik 2015)

Kar nekaj vas je bilo pod Barnikom prvič, kar nekaj vas je takih, ki ste se prvič soočili s 6 urnim priganjanjem telesa in kar nekaj vas je povratnikov. Naj kar tako ostane in naj postane nalezljivo :-) , tako bomo čez leta lahko potegnili rezime in ugotavljali kdo se je udeležil vseh Barnikov. Jaz že sedaj vem, da bo ga. Vladica Štruc zagotovo med njimi. Ga. Vladica se je na Barnik do sedaj povzpela že več kot 2100 krat, kapo dol in še na naslednjih 2100. Skratka čestitke vsem in še enkrat hvala za družbo.

Glede dogajanja bodo največ povedale slike v galeriji, ki jo bomo sproti še dopolnili v kolikor dobimo še kakšno Vaše gradivo. Prav tako bomo veseli vaših mnenj, ki jih lahko zapišete pod objavo na naši FB strani.

Galerija

Rezultate si lahko ogledate v tej preglednici.

Na tem mestu bi se zahvalil še:

 • Katji Črešnik Rac, ki je spletla prelepe kape.
 • Družini Štruc, ki je poskrbela za vse potrebno okoli koče in okolice.
 • Mateju Končniku za pomoč pri čiščenju trase. Žal se prireditve zaradi poškodbe ni mogel udeležiti.
 • Andražu Plošniku za administrativne usluge in ostalim, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi.

Zahvala tudi vsem sponzorjem, ki so nam pomagali izpeljati prireditev:

 • Stroka produkt d.o.o.
 • Ulbrich Hidroavtomatika d.o.o.
 • Top Level, hvala Slavko Sinic
 • Občina Radlje ob Dravi

Odzivi udeležencev:

“Res vas moram pohvalit, saj ste pripravili odličen dogodek! Trasa je super težka in ne preveč tehnična, se vidi, da ste jo orng spucali. Zato verjetno tudi ni bilo nobenih poškodb, upam. Fuuuul hvala tudi kuharju Anžetu za topi obrok iz leče. Bomba je bil! Kljub temu, da ob taki utrujenosti razen vode komaj kaj spravim vase, sem ga zmazal in si tako rešil življenje. :) S svojim dosežkom sem pa tudi zelo zadovoljen, saj sem pričakoval, da me bo po treh urah pobralo (“al energija, al volja, al pa sklepi”) pa je šlo vseh 6 ur. Bilo je prvič, ne zadnjič in upam še čim večkrat.”
– MatejM

Se vidimo naslednje leto.

Zapisal: Marko Prot

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.