Omiš

Med prvomajskimi prazniki tokrat nismo delali gužve v Paklenici, ampak smo se odpeljali naprej do Omiša, kjer je imel tabor AO Kozjak, pa tudi nekaj Korošcev (Ak Ravne, Ak Črna…) se je našlo tam. V petek zjutraj smo se z obvezno enourno zamudo Vlado, Ivica, Marinka, Jaka in Katja zbasali v avto in odpeljali proti Hrvaški, relacija Radlje-Omiš, natančneje Kamp Lisičina.

Ker je kamp bolj mali, a zaradi tega nič manj prijeten, je Vlado kar po telefonu naročil, naj nam rezervirajo parcelo za zelo velik šotor, še sreča, saj smo naš blok komaj postavili na dodeljeno mesto, ha,ha. Ja, naš Omega 5 je med ostalimi rez zgledal kot večstanovanjska hiša. Prvi dan se je nato iztekel ob klepetu in pivu, drugi dan pa akcija.

Z Marinko sva splezali Stup Babjače (IV+), je bilo prav zabavno plezati smer brez enega samega klina, kaj šele svedra. Vlado pa je z Martino in Martinom plezal Freedom (6b) v Ilinacu. V nedeljo smo Vlado in Matej ter Marinka in Katja šli iskat Direktno smer v Crveno steno. Ker tam kjer naj bi smer potekala prvi raztežaj nikakor ni želel biti III+, sva z Marinko po enournem modrovanju bi ali ne bi, raje sledili Kozjaškemu vlakcu v Ribarsko smer (IV), ter jo po nekaj bitkah z grmovjem in drevesi (še sreča, da se drevesa odločijo rasti sredi smeri) tudi pustili za sabo. V ponedeljek Smo Marinka, Daša, Vlado in Katja plezali smer Rambo (6a+) v Ilinacu, kjer je Vlado po ne vem kolikih obiskih te stene končno našel potko, ki te brez večjih borb z bodečim grmovjem in visoko travo pripelje do ceste; najbrž za Dašo, ki je bila prvič tu ;) , popoldne pa je s Čmarcem plezal še Canadair v Stomorici. V torek sta Vlado in Matej plezala Ruža vjetrova v Bukovacu, z Marinko pa sva se pridružili Korošcem v Marjanu (športno plezališče v Splitu). Jaka in Ivica pa sta bila v smereh “Po kampu”, “Do Galeba”, “Gradska plaža”, “Center” ;) .

Je bilo fajn, ob naslednjem obisku je udeležba Martinčkov obvezna!

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.