Martinček Trek 2012 uspel!

Visoka oblačnost, ki se je vztrajno držala neba nad Pohorjem ni obetala nič dobrega. Dežne kaplje, ki so bile napovedane popoldne so pohitele in že dopoldne plesale nad nami. Najbrž so bile radovedne, kaj se dogaja. Toliko ljudi najbrž ob tako slabi napovedi niso pričakovale – enkratni ste vsi, ki ste kljubovali vremenu in drugim nevšečnostim, ter opravili s trasami.

Extremisti so se na traso odpravili že v petek popoldne in so imeli privilegij starta v sončku. Na Kapunarju jih je čakal Marko z obloženo mizo, preden so nato odhiteli naprej v temno noč tja preko Bricnika, Sv. Jerneja, Pernic proti Košenjaku in preko Drave nazaj na Pohorje. Jutro, ki jih je pozdravilo še tam nekje na Košenjaku, pa ni obetalo nič dobrega.

Pohorje je tokrat najbrž želelo vse svoje zaklade in skrite kotičke obdržati zase in jih skriti pred obiskovalci. Poleg vseh preprek, strmin, ravnin, spustov, blatnih bližnjic se je zoprstavilo še z dežjem, vetrom, meglo in nizkimi temperaturami. A trekerji se ne damo kar tako, a ne? Z vztrajnostjo in trmo so vsi udeleženci premagali zastavljene trase. Za dežjem pa vedno posije sonce, a kaj, ko se je skozi oblake prebilo šele, ko ste že skoraj vsi odšli domov, in čez Ribnico na Pohorju narisalo mavrico.

Upamo, da vam je bilo na Pohorju všeč, tisto, kar je bilo slabo, hitro pozabite, tisto, kar je bilo dobro, pa naj vam ostane v spominu. No, saj kakšna konstruktivna kritika je vedno dobrodošla. Sicer pa se vidimo naslednje leto na Martinček treku, zagotovo tudi na 100 km! Pa saj poznate tisto, »If you don´t go,…«

Fotografije Martinček treka si poglejte v galeriji, rezultate naših odličnih trekerjev pa tukaj. Kogar zanima, kam smo jih peljali, pa ima na  spletni strani www.treking.si, še sledi tras.

Hvala tudi vsem podpornikom, ki so omogočili izvedbo trekinga:
Občina Ribnica na Pohorju, ŠC Pohorje, Bar smučar – Iztok Helbel s.p., Aves – Boris Vodušek s.p., Stroka.si, Medikem, Iglu šport, Okrepčevalnica Prot – Kapunar (za najboljšo nočno postrežbo na svetu), GRS Maribor,…

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.