Kleiner Winkelkogel, Direkter Westgrat (IV-, 200m)

Odlična vremenska napoved nas je v nedeljo zvabila k sosedom, kjer smo Anže, Katja in Nace preplezali Direkter Westgrat, ki izstopi na samem vrhu Kleiner Winkgelkogla (1918m). Dostopa se je nabralo za dobri dve uri, pot je najprej vodila ob potoku skozi gozd in nato do planine, kjer se nahaja tudi planinska koča. Od koče naprej smo bili pod smerjo (pri spominski plošči) v dobrih 20 minutah.

Smer je za svojo oceno kar “poštena”, ponudi pa relativno strmo plezanje v dobri skali. Do vstopa v smer (križ) smo potegnili tri dolge raztežaje, ki ponujajo malo naloženo skalo.

Od križa naprej je skala odlična, tu in tam pa se najde tudi kakšen krušljiv del. Smer je kar lepo pokonci in nas pripelje skoraj do križa, ki stoji povsem na vrhu. Na sestopu so opremljena sidrišča za spust (cca 40m+50m z dvojno vrvjo, v primeru krajše vrvi je na  voljo še eno sidrišče).

Že na dostopu smo naleteli na gamse, ki so skrbno čuvali svoj teritorij, na sestopu pa nas je pozdravil še gad. Nekaj govora je bilo tudi o mamutu v luknji skozi steno, vesoljski glavi v potoku, .. . . (nekaj tem smo prihranili za  prihodnjič)  :-D .

SKICA #1, SKICA #2

GALERIJA SLIK >>

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.