Grastöter Diagonale

Že prejšnjo soboto smo se Rok, Blaž, Nace in Anže zapeljali proti Mixnitzu, v neposredni bližini katerega smo želeli preplezati smer Grastöter diagonale v zahodni steni Rampenwulsta. Žal smo zaradi obilnega naliva obračali pod steno oz. Rok in Anže na sidrišču prvega raztežaja. Kisel okus smo si nekoliko popravili v nekakšnem granitu v plezališču Bad Gams – zelo zanimivo, ocene pa izjemno navite. Verjetno tudi zato, ker nismo vajeni takšne kamnine.

Kakorkoli, to soboto smo se proti Grastöter diagonale (V-/IV) odpravili brez Roka, ki je na dopustu, torej v postavi Nace, Anže in jaz. Na srečo smo bili prva naveza ta dan v omenjeni smeri, za nami pa pravi vlakec. Ta dan je smer zagotovo splezalo vsaj 10 navez, nekatere tudi trojne. Stena je na prvi pogled bolj travnata, kot je to dejansko občutiti med plezanjem. Gre za lepo smer, v vodničkih nekatere raztežaje opisujejo kot najlepše v tem težavnostnem rangu v celotnem Grazer Berglandu. Dejansko so lepi, nekoliko jih edino skazi zlizanost, zaradi velikega obiska. No, glede na težavnost, tudi to ne moti preveč.

Omeniti velja tudi dejstvo, da je smer nekoliko manj opremljena, kot smo sicer vajeni za to področje, je pa vmes najti dobra skalna ušesa in tudi poči za premična varovala. Kar priporočljivo! V neposredni bližini se nahaja še nekaj sten z opremljenimi smermi, takoj pod steno je Nadelspitz, kot že ime pove zanimiva špica z nekaj lepimi navpičnimi smermi višine približno 100m.

OPIS SMERI IN SKICA

Slike sledijo..

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.