Deževna in vetrovna prvomajska Paklenica

S Tadejo, Nacetom in Lidijo smo bili od četrtka do nedelje v Paklenici. Glede na napoved smo iztržili kar dobro vreme, vseeno pa je ostalo nekaj grenkega priokusa, saj sta sobotno deževje in nedeljska močna burja precej pokvarili naše načrte. Deževalo je sicer tudi v četrtek in petek, vendar v obliki bolj ali manj kratkotrajnih ploh.

Seveda sva z Nacetom po jutrih tudi plezala in sicer v petek Nosoroga (4c, 150m) in v soboto Flex & Rex (5a, 120m). Slednja je ponudila popolnoma moker detajl, povrhu vsega pa je ravno tam pričelo še deževati. V nedeljo sva se zbudila ob pol petih zjutraj, vendar se nama vstajanje ob tako nečloveški uri (rana ura- slovenskih fantov grob) ni obrestovalo, ker je ob odprtju balkona skoraj odpihnilo vrata z nama vred :-D . Tako sva se vrnila v toplo posteljo vsak k svoji boljši polovici.

Naj omenim še, da smo si v petek ogledali tekmovanje Big wall speed climbing, ki je potekalo v 160 metrov visoki smeri BWSC z oceno 6c+ v Debelem kuku. Najboljša naveza jo je zmogla v nekaj več kot 15 minutah. Res impresivno in zanimivo za ogled! Istega dne smo bili prisotni tudi na filmskem festivalu, kjer je bilo predstavljenih nekaj krajših filmčkov s področja plezanja, podelili pa so tudi nagrade najboljšim plezalcem na prej omenjenem tekmovanju.

Pri baki Boji smo v četrtek zvečer obiskali drugo ekipo Martinčkov (Rok, Nina, Zala, Vlado, Katja, Jaka, Zmago), ki je pripotovala nekaj dni pred nami.

B’lo je fajn.

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.