6 ur Barnika – Poročilo

Po tem ko nas je lansko leto pralo in smo bili letos zaradi dežja primorani termin zamakniti za en teden, se nas je tokrat vreme usmililo in smo uživali v za aktivno preživljanje časa v naravi idealnem vremenu.

Zbralo se nas je lepo število, pohodnikov, planincev, plezalcev in tekačev. Kar nekaj vas je bilo takih, ki se še niste poizkusili v tako čudni zabavi, kot je bila naša. Vzpenjati in spuščati se po istem hribu 6 ur skupaj ni enostavno, sploh če te v dolini čaka miza polna dobrot, pijača in ogrevana koča. Zato vam vsakemu posebej za vsak opravljen vzpon čestitamo.

Kot lani so tudi tokrat gospodinje poskrbele, da so se mize šibile od dobrot in verjemite res ni ničesar manjkalo, v koči pa je dišalo kot v slaščičarni. Dostavili so nam celo sveže pečene, še tople krofe direktno v kočo. Za to 1A postrežbo in trud se vam zahvaljujemo in priporočamo še za naslednja leta.

Za same izkušnje tekom 6 ur Barnika upamo, da bodo udeleženci sami kaj napisali spodaj v komentarjih, da boste dobili občutek kaj vse se je dogajalo, oziroma kaj so udeleženci doživljali tekom tega dogodka.

No dva sta nam svoja mnenja že zaupala:

************************************

Denis Onuk je zapisal:

»Super je blo, edino kar bi jaz spremenil je, da bi muskelfiber za en dan zravn dobli in ne za tri dni tako kot letos 
Pa še prošnja da bi ostali pri šestih urah.
S športnega vidika sem sam izredno zadovoljen in sem ponovno začel verjeti, da lahko enkrat opravim z Gm4o tako kot je treba
 

Denis verjamemo da ti bo uspelo!!!

************************************

Slavko – Stane Meža je zapisal:

»6ur Barnika je za nami. Kaj naj rečem, prvo upam, da drugo leto ne bodo podaljšali še za kakšno uro. Lani 4. letos 6. sledi 8. Pa saj nebi bilo nič narobe še dlje bi se “fajn”imeli, sam to me skrbi, ker bi me potem moja pustila zadaj. Je kar dolgo 6 ur. Pohvala vsem, ki so sodelovali pri organizaciji. Ne morem pa brez posebne pohvale z moje strani, za tko dober “štrudl”. Že lani sem se ga prenajedel, naslednje leto pa tudi če bo 12 ur pridem sam zaradi njega. Pa saj ni bilo sam to bilo je……., lepo je bilo.

Sam da ne bi mislili, da ni šlo zares, kapo dol enim, ki so naredili kar lepo število vzponov, pa čeprav z letnim profilom. Max je bil 10 vzponov. Enkrat je moj frend Gust na nekem teku rekel, saj to je sam druženje. Med presledkom pa je na tiho dodal oni pa ne smejo bit pred nami, pa je vzel hudič zabušavanje . «

Slavko hvala za poročilo in slike.

************************************

Sam bi napisal le, da je teh 6 ur minilo zeloooo hitro, nekaj utrinkov dogajanja pa si lahko ogledate v naši galeriji.

Galerija1

Galerija2

Filmček (Slavko – Stane Meža)

Skupaj se vas je prireditve udeležilo 42 in smo opravili 179 vzponov, kar pomeni, da smo premagali 68.020 m vzpona, 68.020 m spusta in 680,2 km dolžine. Kapo dol!!!

Med moškimi je zmagal Matej Končnik z 10 vzponi, med ženskami pa Boža Meža z 6 vzponi, čestitke!

Podrobne rezultate si lahko ogledate v tej razpredelnici.

 

Iskreno se zahvaljujemo tudi našim sponzorjem, ki so nam omogočili, da smo lažje oskrbeli vse nastopajoče:

Skupina Stroka.Si

Fitcenter Radlje

Ulbrich HIDROAVTOMATIKA d.o.o.

Udeleženec Boris Peruš, pa je bil nad prireditvijo in s trudom, ki smo ga vložili tako navdušen, da nam je doniral 50€.

Posebna zahvala gre tudi Športnemu društvu Vuhred, ki nam je prijazno odstopilo prostore ob vznožju smučišča.

 

Pa da ne pozabimo: med udeleženci je bila tudi ga. Vladica Štruc, ki je letos opravila že 270 vzponov na vzpetino Barnik vse skupaj pa že prek 1800…..

 

Še enkrat hvala vsem, se priporočamo in vidimo naslednje leto.

Lep Martinčkov Pozdrav

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.