4 ure Barnika

POROČILO: Tole je bilo pa zanimivo… Od ideje do realizacije smo Martinčki potrebovali le 6 dni! Ko sem v ponedeljek zjutraj poslal mail z idejo, o nekem aktivnem Martinčkovem zaključku sezone, se mi ni niti sanjalo, da bo stvar izpeljana, kar prvo soboto, ki bo prišla naokoli :D . Nekaj smo sicer debatirali okoli termina, a na koncu spremenili le trajanje iz 6h na 4h, zaradi slabe vremenske napovedi.

Kot bi trenil je bila sobota in tudi vremenarji so tokrat držali obljubo in priskrbeli dež :) . K sreči je družina Štruc uporabila svoje veze in nam priskrbela ogrevano kočo ob vznožju smučišča, HVALA! Žene, punce in mame so napekle pecivo, tako da smo se sladkali pred, med in po čofotanju po Barnikovi strmini.

Kljub katastrofalni vremenski situaciji se je zbralo 11 trmastih moških in dve ženski. Kot po planu smo začeli točno ob 8:30 ter vztrajali vse 4h, skupaj smo opravili 62 vzponov. Trasa je postajala vedno slabša in na koncu bi se v dolino, res lahko vozili s kanujem.

Kot je najboljše za tako druženje, se je ves hec končal brez poškodb, v dobri družbi, ob kozarčku zakuhanega vina in prijetnem klepetu, ter dejstvu, da stvar drugo leto ponovimo. Morda ob drugem terminu, ter dodamo, še kako urico ali štiri, da uživanje ne mine prehitro.

Hvala vsem za sodelovanje in prijetno druženje!

 

Vabilo

Jesen se zaključuje, zima je vse bližje, prav tako se vreme vidno slabša in temperature padajo. Lahko rečem, da je uradne zunanje plezalne sezone konec, prav tako so zaključeni vsi tekaški projekti za letos. Tisti bol ekstremni Martinčki bodo pobasali turne smuči in cepin ter se podali v višje lege, nas tekače pa čakajo mučne priprave z gaženjem po globokem snegu in nabiranje kondicije v nič kaj prijetnih razmerah. Da pa se ne bi prehitro razšli, smo Martinčki razmišljali, da bi opravili še eno druženje – druženje po Martinčkovo….
Spomnili smo se na brata Štruc in Barnikovo strmino in zadeva je bila zastavljena.  Zaradi slabe vremenske napovedi je bila deležna še nekaj modifikacij a sedaj je TU!

OGED PODROBNOSTI IN PRIJAVA.

Komentiraj objavo

Za komentiranje morate biti prijavljeni.